kb. 20 golyó elkészítéséhez
A golyóhoz
- 250 g keksz – háztartási (darált)
- 250 g dió (darált)
- 200 g baracklekvár
- porcukor
A bevonathoz
- 150 g étcsokoládé (45%-os)
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés
- A zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvártól függ. Porcukorral édesíthetjük, ha szükséges. Jól formázható, nem ragadós masszát kell kapjunk belőle.
- Közepes méretű – kb 3 cm átmérőjű – golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat tegyük hűtőbe fél órára.
- A csokit és az olajat összeolvasztjuk vízgőz felett.
- Végül a golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, a tetejére darált diót hintünk és hagyjuk rajta teljesen megdermedni a csokoládét.
- El is készült a finom zserbógolyó.