Zserbógolyó recept

kb. 20 golyó elkészítéséhez

A golyóhoz

  • 250 g keksz – háztartási (darált)
  • 250 g dió (darált)
  • 200 g baracklekvár
  • porcukor

A bevonathoz

  • 150 g étcsokoládé (45%-os)
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

  1. A zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvártól függ. Porcukorral édesíthetjük, ha szükséges. Jól formázható, nem ragadós masszát kell kapjunk belőle.
  2.  Közepes méretű – kb 3 cm átmérőjű – golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat tegyük hűtőbe fél órára.
  3. A csokit és az olajat összeolvasztjuk vízgőz felett.
  4. Végül a golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, a tetejére darált diót hintünk és hagyjuk rajta teljesen megdermedni a csokoládét.
  5. El is készült a finom zserbógolyó.