Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 2,5 dl méz
  • 3 tojás

Az elkészítés lépései:

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint.  Majd hozzáadjuk a mézet és a tojásokat.
3. Ekkor az egészet összedolgozzuk és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk. Majd három egyenlőre részre osztjuk a tésztát.
4. Ezután az első adag tésztát, jól lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd tetszőleges formákat szaggatunk.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), kb. 4-5 percig sütjük őket, de mindenképpen figyeljük sütés közben, ne várjuk meg míg elkezd barnulni. Vigyázzunk arra, hogy ne süljenek túl, mert akkor sajnos megkeményedik a mézesünk.