Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg szoba-hőmérsékletű margarin (Rama kocka)
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vanilin cukor
+ lekvár a kenéshez
Elkészítés
Az alapanyagokat kézzel összegyúrjuk. Kb. 3-4 perc alatt összeáll a tészta.
Ezután folpackba csomagolva 1 órát kell pihentetni a hűtőbe.
Majd, kivesszük, kicsit átgyúrjuk a tésztát kézzel.
Azután a tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra ( kb. 3mm), nagyjából egyforma vastagságú legyen mindenhol. Kiszúrhatjuk a formákat.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon (nem légkeverésen), úgy 3 percig sütjük, ne várjuk meg míg elkezd barnulni, akkor már bőven tökéletes!
Ha kihűltek meg fognak keményedni. A lekvártól lesz, majd finom omlós 😉
A sima lapot megkenjük lekvárral és ráteszünk egy lyukas tésztát.
Érdemes ebbe a lyukba még pluszba tenni egy kis lekvárt.
Porcukorral vagy vaníliás porcukorral megszórjuk. Folpackkal letakarjuk és másnapra megpuhul.