Linzer recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg szoba-hőmérsékletű margarin (Rama kocka)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vanilin cukor

+ lekvár a kenéshez

Elkészítés

Az alapanyagokat kézzel összegyúrjuk. Kb. 3-4 perc alatt összeáll a tészta.

Ezután folpackba csomagolva 1 órát kell pihentetni a hűtőbe.

Majd, kivesszük, kicsit átgyúrjuk a tésztát kézzel.

Azután a tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra ( kb. 3mm), nagyjából egyforma vastagságú legyen mindenhol. Kiszúrhatjuk a formákat.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket.

Előmelegített sütőben kb. 180 fokon (nem légkeverésen), úgy 3 percig sütjük, ne várjuk meg míg elkezd barnulni, akkor már bőven tökéletes!

Ha kihűltek meg fognak keményedni. A lekvártól lesz, majd finom omlós 😉

A sima lapot megkenjük lekvárral és ráteszünk egy lyukas tésztát.

Érdemes ebbe  a lyukba még pluszba tenni egy kis lekvárt.

Porcukorral vagy vaníliás porcukorral megszórjuk. Folpackkal letakarjuk és másnapra megpuhul.