Csokis pöffeteg

Hozzávalók:  

  • 150 g liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 60 g holland kakaópor
  • 200 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 60 g puha margarin
  • 2 db egész tojás

+ porcukor a hempergetéshez

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
  2. Ezután mehet bele a reszelt citrom héja, a tojások és a margarin.
  3. Alaposan összedolgozzuk, míg egy tömör masszát kapunk, amit folpackba csomagolunk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. 1 óra elteltével kivesszük a hűtőből, majd diónyi nagyságú golyókat készítünk, amit porcukorban hempergetünk és a sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük a golyókat, némi távolságot hagyva közöttük.
  5. A 180 °C-on előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) középre, de inkább egy ráccsal felette helyezzük a sütőtálcát. Kb. 8-10 perc a sütés idő.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, ekkor még kérgesedik a süti felszíne, de a belseje puha omlós marad.

Kb. 20-22 db pöffeteg lesz a fent megadott alapanyag mennyiségből.